El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha pres la iniciativa i ha sortit a la tribuna del Congrés per respondre la portaveu d'Units Podem-En Comú Podem-En Marea, Irene Montero, al debat de la moció de censura contra l'Executiu, per assegurar que considera aquesta moció "una farsa" que forma part de l'estratègia de Pablo Iglesias: crear "una màquina de destrucció política".

Rajoy ha assegurat que la iniciativa va néixer per "donar l'espectacle", sense candidat inicialment i contra un govern de "només set mesos de vida", sense temps "de portar a bon terme les presses" que Montero els ha atribuït.

Ha assegurat que el "veritable objectiu" de la moció és contribuir a la pretensió expressada, ha citat, per Pablo Iglesias: construir si no hi ha més remei "una màquina de destrucció política". I no ha respost a les successives acusacions de corrupció expressades per la portaveu d'Units Podem, a les "calúmnies" i "mentides". "Són els que acusen els qui han de provar les seves acusacions", ha agregat.