Almenys cinc persones van morir i 7 van resultar ferides en dos tirotejos separats per poques hores de diferència a Virgínia i San Francisco. En el primer d'ells, un dels líders de la bancada republicana al Congrés nord-americà, dos assessors legislatius i dos policies van resultar ferits després que un atacant armat, que havia amenaçat el president Donald Trump, irrompés a trets en un entrenament de beisbol a Alexandria (Virgínia). James T. Hodgkinson, de 66 anys, va ser abatut i va morir a l'hospital després d'iniciar un tiroteig a les set del matí hora local en una trobada de més d'un vintena de membres republicans del Congrés per preparar un partit de beisbol benèfic.

El congressista Steve Scalise, representant per Louisiana i el tercer republicà de major rang a la Cambra de Representants dels EUA, va rebre un tret al maluc i es troba crític. Dos assessors de congressistes republicans, Zachary Barth i Matt Mika, que entrenaven en un camp de beisbol exterior en un plàcid veïnat, van rebre també impactes de bala, mentre que dos membres de la seguretat del Capitoli van resultar ferits en respondre a l'atacant.

Hores més tard, un tiroteig ocorregut en un centre de missatgeria UPS de l'àrea de Potrero Hill (San Francisco) va deixar almenys quatre morts, inclòs el sospitós, i dos ferits. El suposat autor dels fets és un treballador de l'empresa. La resta de les víctimes mortals eren també treballadors de la companyia, que es trobaven al magatzem de l'establiment en una reunió abans de començar el seu torn.

El sergent de policia Toney Chaplin va assegurar en conferència de premsa que el sospitós es va disparar a ell mateix després d'obrir foc contra els seus companys. El tirador va morir minuts després a l'hospital general de San Francisco.