El fiscal especial per investigar la possible ingerència russa en els comicis presidencials de 2016 als Estats Units, Robert Mueller, està investigant el president Donald Trump per possible obstrucció a la Justícia, segons The Washington Post. Mueller va ser nomenat fiscal especial per al cas rus després de l'acomiadament fulminant al maig de l'exdirector de l'FBI James Comey, que després va assegurar que el mandatari, abans de destituir-lo, li va demanar que «deixés passar» les indagacions sobre els vincles del seu exassessor de seguretat Nacional Michael Flynn amb Rússia.

Després de conèixer-se la notícia, l'equip legal del president va titllar d'«escandalosa, inexcusable i il·legal» la filtració al diari The Washington Post (que va citar «funcionaris» com a font) per la qual es va saber que Trump està sent investigat. El Post va indicar, així mateix, que l'actual director nacional d'Intel·ligència, Daniel Coats, i l'almirall Mike Rogers, cap de l'Agència de Seguretat Nacional, han acceptat reunir-se amb l'equip d'investigadors del fiscal especial.

Mueller, qui va ser el predecessor de Comey al capdavant de l'FBI durant 12 anys i compta amb la confiança tant de demòcrates com de republicans, té ara la responsabilitat de dilucidar si el president va incórrer en un intent d'obstrucció a la Justícia sobre les indagacions russes.

Trump parla de «falsedats»

Per part seva, Trump va titllar de «falses» les informacions que el fiscal especial per analitzar la possible ingerència russa en els comicis presidencials l'investiga per obstrucció a la jJustícia. «Es van inventar una falsa conspiració en la història dels russos, van trobar zero proves, així que ara van a per l'obstrucció de Justícia en la història falsa. Bonic», va escriure Trump a Twitter.

El delicte d'obstrucció a la Justícia pot provocar un procés de destitució contra Trump al Congrés, fet al que donen suport legisladors de l'oposició demòcrata si es donen les circumstàncies pertinents, però que no compta amb el suport de la majoria republicana. El mateix Comey, en ser preguntat per l'assumpte durant la seva audiència en Senat, no va voler donar la seva opinió sobre el tema i va dir confiar en Mueller.