El líder de Podem, Pablo Iglesias, va instar el PSOE de Pedro Sánchez a «estendre la mà» al seu partit i també a ERC per conformar una majoria alternativa progressista que pugui fer fora el PP del Govern d'Espanya. «La gent d'ERC pot tenir diferències amb nosaltres, però és gent honrada i gent progressista», va destacar.

Iglesias va assegurar que el lideratge de Pedro Sánchez al PSOE obre camins «molt interessants» per conformar un «bloc de canvi» que sigui alternativa al govern de Rajoy. «M'alegro que hagi guanyat Pedro Sánchez», va assegurar el secretari general de Podem, que va afegir que el líder del PSOE té ara la difícil tasca de «complir la seva paraula».

Iglesias va explicar que després del debat de la moció de censura contra Mariano Rajoy va enviar un missatge al secretari general del PSOE per traslladar-li les seves «bones sensacions» sobre una futura col·laboració entre tots dos partits. Sánchez el va emplaçar a parlar després del Congrés Federal del PSOE d'aquest cap de setmana per intentar formar una alternativa, de la qual Podem exclou Ciutadans.

Per part seva, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha «podemitzat», i això impedeix qualsevol tipus de relació amb partits com Ciutadans, que volen «abaixar els impostos» o arribar a algun tipus de «consens en temes d'estat». Rivera es va referir a la hipotètica moció de censura que podria presentar el PSOE després de l'estiu, i va demanar al seu líder, Pedro Sánchez, que s'aclareixi i «sigui seriós».

Paral·lelament, el ministre portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, va afirmar que l'Executiu no està preocupat per les «maniobres de distracció» i «de ciència ficció» que planteja el líder de Podem per tapar el seu fracàs en la moció de censura en la qual va suspendre el l'«examen» que ell mateix es va posar. Va recordar que PSOE i Podem segueixen sense sumar els escons suficients per fer fora Rajoy del Govern.