El balanç de víctimes de l'incendi que afecta des d'ahir ,dissabte el, centre de Portugal puja a 62 morts i 57 ferits, segons les últimes dades oficials facilitades per les autoritats, que han expressar la seva preocupació pel retorn de forts vents a la zona. El secretari d'Estat d'Administració Interna, João Gomes, ha destacat que el vent pot dificultar, encara més, les tasques de control i extinció del foc, que continua amb diversos fronts actius.

Gomes ha precisat que, dels morts, 30 persones han estat trobades dins dels seus vehicles, repartits en dues carreteres de Leiria que han quedat encerclades pel foc. Dels 57 ferits, sis d'ells es troben en greu estat, d'acord amb les dades ofertes per Gomes, encara provisionals.

En total són 4 fronts actius, un d'ells molt violent, que s'han estès al llarg de la regió muntanyosa de Pedrógão Grande (districte de Leiria), a uns 200 quilòmetres de la capital portuguesa de Lisboa, afavorits pels forts vents registrats a la zona. El foc va començar dissabte a la tarda per causes desconegudes i era petit en un primer moment, però s'ha descontrolat.