Un material suposadament prohibit al Regne Unit va ser usat per al revestiment de la torre Grenfell de Londres, on un equip de funcionaris va començar a col·laborar ahir en l'organització de l'ajuda als afectats per l'incendi. La primera ministra britànica, Theresa May, va ordenar que els funcionaris col·laborin amb l'Ajuntament de Kensington & Chelsea, al qual pertany la torre Grenfell -pràcticament cremada totalment dimecres per un devastador incendi-, després de les fortes crítiques dels veïns per la seva aparent indiferència a la desesperació dels residents que ho han perdut tot.

Al mateix temps que aquest sinistre s'està convertint en una crisi de dimensions polítiques per a May en no haver visitat immediatament a les víctimes, el seu ministre d'Economia, Philip Hammond, va aprofundir en la situació en admetre que el material utilitzat en el revestiment que tenia l'edifici -amb polietilè, segons els mitjans- està prohibit.

L'immoble, situat a l'oest de Londres i en el qual vivien entre 400 i 600 famílies, es va incendiar amb rapidesa, el que va dificultar l'evacuació dels residents i va provocar que molts d'ells quedessin atrapats. «El revestiment en qüestió és un material inflamable que està prohibit a Europa i els Estats Units, i per tant està prohibit també aquí», va explicar el ministre.

En aquest sentit, Hammond va indicar que la investigació sobre la tragèdia, en què almenys 58 persones han estat donades per mortes, ha de determinar si es van violar les reglamentacions quan es va col·locar el material fa pocs anys. Els veïns han criticat el Govern per la falta de respostes concretes als residents, que sobreviuen amb l'ajuda dels voluntaris.