El nou portaveu de l'executiva del PSOE, Óscar Puente, va reclamar al president del Govern, Mariano Rajoy, que convoqui una reunió amb el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, perquè tots dos tenen «assumptes de gran importància a tractar», va dir. Puente va destacar que la nova direcció del PSOE considera «molt important» que es produeixi aquesta trobada i va afegir que està «a l'espera que el president del Govern convoqui el cap de l'oposició».

Pel que fa a les relacions de Pedro Sánchez amb els líders de Podem i Ciutadans, Pablo Iglesias i Albert Rivera, va avançar que «a partir d'ara serà normal i fluida» i va demanar que ningú esperi «cap litúrgia especial, sinó la relació normal entre forces que s'han d'entendre».

Per altra banda, la jutgessa Margarita Robles i el senador de Burgos Ander Gil són els nous portaveus del PSOE al Congrés i el Senat, amb Adriana Lastra i María Luisa Carcedo com a números dos -portaveu adjunta i secretària general, respectivament-, mentre que Iratxe García recupera el lideratge a l'Eurocambra.

Els nomenaments s'hauran de ratificar avui a la reunió dels tres grups que se celebrarà a la Cambra Baixa i a la qual assistirà Sánchez, en el que serà la seva primera trobada amb els parlamentaris socialistes des que va ser reelegit líder del partit.

Dins de la renovació que ha dut a terme -en la qual s'ha eliminat la figura del president dels dos grups-, el diputat per Madrid Rafael Simancas, membre de la candidatura de Patxi López a les primàries, serà el nou secretari general del grup al Congrés, en substitució de l'andalús Miguel Ángel Heredia. Com a secretaris adjunts, Sánchez ha mantingut la catalana Meritxell Batet i la castellanomanxega Isabel Rodríguez i ha substituït Soledad Domínguez i Pedro José Muñoz per Felipe Sicília i Pere Joan Pons.