Els edils de l'Ajuntament de Madrid Carlos Sánchez Mato i Celia Mayer no dimitiran malgrat estar investigats per encarregar dos informes externs sobre l'Open de Tennis, ja que entenen que la seva actuació no incompleix el codi ètic de Ahora Madrid i té com a finalitat denunciar la corrupció. La portaveu del Govern municipal, Rita Maestre, va explicar aquesta decisió en una compareixença davant la premsa al costat de Mato i Mayer.

«El codi ètic és exactament el contrari del que ens porta aquí», va afirmar la portaveu del govern municipal, que va considerar que si els dos regidors estan en la situació actual és precisament per «haver posat en coneixement de la Fiscalia indicis, detalls i dates sobre el mal ús dels diners públics».

L'alcaldessa, Manuela Carmena, va transmetre el seu suport als dos regidors, que al costat de l'exdirectiva de Madrid Destino Ana Varela -també investigada- va informar de les irregularitats al conveni de l'Open de Tennis subscrit per l'exalcalde Alberto Ruiz-Gallardón.

La portaveu municipal va explicar que el Govern de Manuela Carmena s'enfronta ara a un procés judicial pel seu compromís contra la corrupció i va reivindicar que l'equip de Govern està «unit». «Si hi havia algun dubte, espero que la fotografia ho deixi clar», va dir en referència a la presència en la roda de premsa dels regidors Jorge García Castaño, Guillermo Zapata, Pablo Soto, Javier Barber i Nacho Murgui.