La Fiscalia federal belga va tractar un incident en què es va produir una explosió a l'estació central de Brussel·les i la neutralització d'un sospitós com un «atemptat. El portaveu de la Fiscalia Eric van der Sypt va assenyalar que es va produir una «petita explosió» cap a dos quarts de nou de la nit a l'estació central i que el presumpte autor va ser «neutralitzat» per militars que es trobaven al lloc. La detonació, de baixa intensitat, no va causar ferits.

A l'hora de tancar aquesta edició no hi havia cap informació sobre la identitat del sospitós, i el portaveu va rebutjar fer comentaris sobre «rumors del que s'hagi vist o dit», tot destacant que això forma part de la investigació oberta. Mitjans com la cadena pública RTBF van parlar, citant fonts policials, que es buscava «activament» altres dos sospitosos.

Per la seva banda, l'òrgan de coordinació per a l'anàlisi d'amenaces (OCAM) va decidir mantenir el nivell d'amenaça terrorista en 3 de 4 possibles després de l'incident, segons el centre de crisi del Ministeri d'Interior. Aquest nivell d'alerta s'aplica des de novembre de 2015 a Bèlgica i significa que un atemptat és «possible i probable».

El trànsit ferroviari a l'estació central i a la del Nord va ser suspès i es va veure fortament afectat a l'estació del Migdia. Les dues línies de metro que passen per l'estació Central també van suspendre el seu servei en aquesta zona.

Testimonis que estaven a l'estació central de trens de Brussel·les van afirmar que l'individu neutralitzat per forces militars va cridar «Al·là és gran» abans que explotés el paquet que portava. L'explosió es va produir després que s'efectuessin trets contra l'home que portava un paquet, segons van assenyalar fonts policials, mentre que mitjans belgues parlaven que portava un cinturó explosiu.

El primer ministre belga, Charles Michel, i el ministre d'Interior, Jan Jambon, van seguir de prop la situació i van establir un centre de crisi, va explicar el portaveu del primer ministre, Frédéric Cauderlier. Segons va informar el centre de crisi belga, la situació estava a darrera hora de la nit «sota control». L'agent de la societat belga de ferrocarrils SNCB Nicolas Vanewer va explicar sobre l'explosió que «no va ser molt forta» i que el lloc va ser evacuat immediatament. «Estava a uns deu metres quan va ocórrer l'explosió. Hi havia gent més a prop, a dos o tres metres que no ha resultat ferida», va assenyalar Vanewer.