La nova direcció del PSOE encapçalada per Pedro Sánchez ha donat ordre de reconsiderar el suport dels socialistes al Tractat de Lliure Comerç entre la Unió Europea i el Canadà, el conegut com a CETA, després que dimarts li donés el seu vot favorable a la Comissió d'Afers Exteriors del Congrés. Es tracta d'una de les primeres decisions que adopta Sánchez des que va agafar novament les regnes del PSOE al 39è Congrés Federal del passat cap de setmana i renovés les direccions dels seus grups parlamentaris.

Cristina Narbona, presidenta del PSOE des de diumenge passat, ja va anunciar dimarts que el seu partit no donaria suport a aquest tractat quan passi pel ple del Congrés, previsiblement dijous de la setmana que ve. «No l'avalarem», va assegurar Narbona al seu perfil de Twitter.

La presidenta del PSOE va argumentar que aquest tipus d'acords internacionals han de redefinir-se «per no concentrar més poder a les grans corporacions i reduir drets».

La Comissió Executiva del PSOE decidirà en la reunió de dilluns que ve què votarà el partit quan el tractat de lliure comerç hagi de ser ratificat en el ple de la setmana que ve. Descartat ja un suport al tractat, els socialistes ara mateix es mouen entre el «no» i l'abstenció, encara que tot indica que optaran per abstenir-se en la votació.

Un «pas» cap a l'acord

En conèixer la marxa enrere del PSOE, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va celebrar el canvi de postura dels socialistes perquè pot ser «un pas» que acosti cap als acords entre les dues formacions polítiques.