El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha agafat les regnes del partit i va pactar reunions amb Pablo Iglesias i Albert Rivera. Sánchez i Iglesias van parlar per telèfon durant mitja hora i van quedar en reunir-se dimarts que ve al Congrés per iniciar un espai de diàleg i treball conjunt. El líder del PSOE plantejarà al secretari general de Podem la necessitat d'impulsar conjuntament i amb altres forces «un pla de rescat per a joves», mentre que Iglesias li insistirà en la necessitat d'explorar opcions per treure el PP del Govern. Durant la conversa, els dos líders van parlar sobre la situació social i política d'Espanya, la corrupció, i Catalunya.

En un comunicat conjunt, Sánchez va valorar «molt positivament» la conversa per crear un espai de diàleg que «impulsi alternatives parlamentàries» a l'acció de Govern de Mariano Rajoy. Iglesias, per la seva banda, va aplaudir la invitació de Sánchez al diàleg i va assegurar que la reunió de dimarts és un primer pas per a una col·laboració necessària per construir una alternativa al PP.

No obstant això, el líder de Podem va assegurar que respectaran els «ritmes» i «temps» del PSOE respecte la possibilitat de presentar una nova moció de censura contra Mariano Rajoy, un assumpte del qual començaran parlar a la reunió de dimarts. «Nosaltres respectarem els ritmes del PSOE, la nostra posició és clara, per a nosaltres és urgent treure el PP de les institucions, però serem respectuosos amb les estratègies que tingui el PSOE», va dir Iglesias.

Sánchez també va parlar amb el president de Ciutadans, amb qui va acordar mantenir una reunió la setmana que ve per parlar d'iniciatives «constructives» que materialitzin el canvi, per exemple, relacionades amb la regeneració democràtica i un pla de rescat per a joves.

De forma concreta, el president de la formació taronja li va proposar parlar de la reforma de la Llei Electoral, de l'objectiu de dèficit, els pressupostos i la supressió dels aforaments, entre altres temes.