Ciutadans presentarà al Congrés una llei de gestació subrogada

?El partit de Rivera proposarà que les dones gestants no rebin cap tipus de remuneració

27.06.2017 | 07:15

El líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha anunciat que dimarts vinent presentarà al Congrés una llei de gestació subrogada, que seria la primera a Espanya i que va definir com a «altruista i garantista». Segons aquest projecte, podran sol·licitar ser pares per aquest mètode espanyols o residents a Espanya, les dones gestants hauran de ser majors de 25 anys i ho faran sense rebre remuneració.

«Hi ha gent solidària per donar vida», va destacar Rivera, que va afegir que «els nens nascuts per gestació subrogada a altres països no poden esperar a la porta d'un registre civil» i «tampoc hi ha dret que una família hipotequi la casa per ser pares o se n'hagi d'anar a l'estranger».

El líder de Cs va assenyalar que «el prohibicionisme no és la solució» i va demanar als altres partits que «siguin valents, no posin traves i no es deixin portar per pressions internes».

Rivera va explicar que el text que presentaran és fruit de «mesos treballant amb juristes i amb dret comparat sobre el que s'ha fet a altres països avançats com Canadà». «Al segle XXI els nous models de família van canviant i cal ser valents i regular-los», va destacar el líder de la formació taronja, que va dir que «si no es regulen neixen les màfies».

«Les famílies són el pilar de la societat i Ciutadans vol progressar i que la legislació progressi adequadament al costat de les nostres famílies», va continuar. Així, va advocar perquè es regulin «tots els models de família» i «ningú es quedi enrere o hagi de passar autèntics laberints per ser pare, adoptar, tenir un nadó per gestació subrogada o gaudir de la custòdia compartida dels seus fills».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema