L'incendi forestal registrat al voltant de Doñana, declarat el dissabte en Moguer (Huelva), va afectar 8.486 hectàrees de matoll i arbrat, de les quals 6.761 estan al parc natural de Doñana, segons els mesuraments realitzats pel pla Infoca.

Així ho va avançar el conseller de Medi ambient i Ordenació del Territori, José Fiscal, i va precisar que el perímetre de l'incendi ascendeix a 10.900 hectàrees.

Dins d'aquest perímetre hi ha 2.414 hectàrees de superfície forestal intacta i unes altres en les quals solament va cremar matoll, destaca Fiscal.

La Conselleria va informar que la ràpida actuació i el treball desenvolupat per l'equip del dispositiu d'emergències va evitar un sinistre de majors conseqüències, ja que el combustible potencial de l'incendi era de 43.225 hectàrees. Per termes municipals, 4.450 hectàrees corresponen a Moguer, 3.054 a Almonte, i 982 a Lucena del Puerto.

El foc va afectar dos espais protegits: el Parc Natural de Doñana (6.761 hectàrees) i el Paratge Natural Laguna de Palos y Las Madres (17 hectàrees).