El president nord-americà, Donald Trump, ha acceptat la invitació del seu homòleg francès, Emmanuel Macron, per assistir a París a la desfilada del 14 de juliol, la Festa Nacional francesa, va informar el Palau de l'Elisi.

La presidència francesa va precisar que la participació del mandatari en els festejos s'emmarca dins de la commemoració del centenari de l'entrada de les tropes dels EUA en la Primera Guerra Mundial (1914-1918). Soldats nord-americans desfilaran al costat dels seus homòlegs francesos en presència dels dos dirigents.

El Govern nord-americà havia alertat abans d'aquesta xerrada que havia identificat «potencials preparatius» del règim del president sirià, Bachar al Asad, per efectuar un nou atac amb armes químiques al seu país, i va advertir que, d'ocórrer, el mandatari i les seves Forces Armades «pagaran un alt preu».

La crisi en el golf Pèrsic i la «necessitat d'evitar tota escalada a la regió», així com el combat contra el terrorisme i el seu finançament, vists com «un desafiament comú», van ser uns altres dels temes de la seva conversa d'ahir.