El periodista espanyol Joaquín Navarro-Valls, que va ser portaveu del Vaticà durant el pontificat del papa Joan Pau II, va morir ahir a Roma, segons va informar l'actual portaveu vaticà, Greg Burke.

Navarro-Valls va néixer el 16 de novembre de 1936 a Cartagena (Múrcia), era doctor en Medicina i llicenciat en Periodisme i va ser director de la sala de premsa del Vaticà entre els anys 1984 i 2006.

«Joaquín Navarro. r. i. p.. Gracia sota la pressió», va comunicar a la xarxa social Twitter el portaveu vaticà en donar notícia de la defunció d'un dels seus antecessors.

Va ser portaveu vaticà, el primer no italià que va ocupar aquest càrrec, durant vint-i-dos anys i era actualment president del Consell Assessor de la Universitat Campus Bio-Medico de Roma.

Va ser considerat com el laic amb més poder al Vaticà i el principal artífex de la modernització de la informació a la Santa Seu.

Va acompanyar el papa Joan Pau II en tots els seus viatges i actes oficials, i com a portaveu vaticà va confirmar oficialment la mort del pontífex en la nit del 2 d'abril de 2005.