Un atemptat suïcida en una mesquita de la ciutat de Maiduguri (Nigèria) va causar almenys deu morts i vint ferits. Segons informaven els mitjans locals, l'atemptat va ser suposadament causat per una dona que es va immolar a les 05.30 del matí, moment que la mesquita acollia més oradors. La dona va detonar els explosius que portava adherits al cos a l'entrada del temple, quan els guàrdies intentaven fer-li un registre de seguretat.

Es tracta del cinquè atemptat terrorista comès per suïcides en menys d'una setmana. Objectiu permanent del grup terrorista Boko Haram. Dimecres de la setmana passada van morir dinou persones en quatre atacs simultanis perpetrats per dones integrants del grup terrorista. L'exèrcit Nigerià ha aconseguit els darrers mesos recuperar gran part del territori conquerit per Boko Haram al nord-est del país, on volen establir l'anomenat Estat Islàmic.

Més de 20.000 morts

Des dels inicis de la seva campanya, l'any 2009, el terrorisme de Boko Haram ha costat la vida a més de 20.000 persones i ha provocat una migració interna de més de dos milions de persones que habitaven a la regió. Les dones i les nenes són cada vegada més utilitzades com a bombes humanes per atacar llocs de control policial o objectius civils.