El jutge de la Púnica cita a declarar com a imputats a 12 responsables d'Arpegio

?Un dels investigats és l'ex-viceconseller de Medi Ambient de la Comunitat de Madrid ?Els responsables declararan entre el 20 i el 27 de juliol

18.07.2017 | 00:13
Eduardo Larraz, ex-conseller delegat d´Arpegio, imputat en la trama.

El jutge de Púnica, Manuel García Castelló, va citar ahir com a investigats, entre el 20 i el 27 de juliol, a dotze responsables d'Arpegio, entre ells el ex-viceconseller madrileny de Medi ambient Miguel Ángel Ruiz i l'ex-conseller delegat de l'empresa pública Eduardo Larraz i la seva dona.

Per al 20 juliol, el jutge ha citat a Larraz i a la seva esposa, María Ángeles de Diego Suso, als quals s'investiga, entre altres motius, per un compte que el matrimoni va obrir en el Julius Bar & Co de Zurich el 2016.

L'endemà serà el torn de la qual fos directora de Projectes del Pla Prisma, Pilar Rubio Esquerre, així com de María Dolores Noguera González, Pilar Roca Suárez-Inclán i Francisco Esquivias Ferriz, exsecretari de la Fundació Arpegio que va declarar com a testimoni en el judici per la primera època de Gürtel.

El 25 de juliol han estat cridats a declarar Adolfo Fernández Maestre, que va assessorar a Arpegio, i quatre persones més.

Finalment, el dia 27, ha estat citat Miguel Ángel Ruiz López, que va ser conseller delegat d' Arpegio de 2008 a 2010 i ex-viceconseller de Medi ambient, càrrec del qual va haver de dimitir recentment després de ser imputat a l'operació Púnica, quan la Guàrdia Civil va escorcollar el seu domicili. Aquest dia també ha estat cridada a declarar com a testimoni Susana Magre Andrade.

Sobre la seva activitat a Arpegio, Ruiz va declarar davant la comissió de recerca sobre corrupció de l'Assemblea de Madrid per unes despeses de 22,5 milions, dels quals sis milions es van destinar a aplanar i compactar un descampat a Arganda del Rei per utilitzar-ho com a aparcament i altres 16,5 milions d'una factura de promoció del pla regional d'inversions i serveis de Madrid (Prisma). Segons la seva declaració, l'aparcament «va servir de base per avançar les obres d'edificació» del projecte urbanístic d'Arganda del Rey, on la Comunitat de Madrid va invertir 55 milions a comprar la parcel·la, de més de tres milions de metres quadrats, i va condicionar-la per fer-hi tres concerts de Rock in Rio.

En aquesta esplanada estava previst construir-hi una infraestructura logística amb un cost de 120 milions, unes obres que no es van escometre.

Pel que fa a Larraz, la seva imputació el mes de maig i que li va costar el seu lloc com a president del Tribunal Econòmic-Administratiu de Pozuelo de Alarcón, l'Agència Tributària hauria «revelat l'existència d'un flux de fons cap a comptes oberts per Adolfo Fernández Maestre en entitats bancàries suïsses», segons va assenyalar Anticorrupció en sol·licitar l'ampliació de la comissió rogatoria remesa a Suïssa en relació a aquests comptes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema