El cap de l'autoproclamada República Popular de Donetsk, Aleksandr Zajárchenko, va proclamar ahir la creació d'un nou Estat que inclouria les regions separatistes de l'est d'Ucraïna i la resta del país.

Segons van informar l'Agència de Notícies de Donetsk i nombrosos mitjans russos, Zajárchenko va anunciar a la ciutat de Donetsk, plaça forta dels separatistes prorussos, que el nou Estat es dirà Malorossia (Petita Rússia) i hi haurà un període de transició de tres anys per a la seva creació.

D'acord al sorprenent anunci -que Zajárchenko va fer amb la seva habitual roba militar, segons es pot veure en un vídeo difós per mitjans russos-el nou Estat no abastarà només les regions rebels de Donetsk i Lugansk, sinó «altres 19 regions» de tot Ucraïna, inclosa la de Kíev.

«Nosaltres, representants de les regions de l'antiga Ucraïna, excepte Crimea, proclamem la creació del nou Estat que serà el successor d'Ucraïna», va anunciar Zajárchenko.

«Tots els delegats presents van votar a mà alçada i per unanimitat a favor de la declaració política sobre la creació d'Malorossia amb capital a Donetsk», van informar els mitjans afins als separatistes prorussos.

El Kremlin se'n desvincula

Kremlin va defensar ahir els Acords de Minsk, que respecten la integritat territorial d'Ucraïna. «Aquest assumpte ha de ser analitzat. La part russa manté el seu suport als Acords de Minsk» sobre la pau a l'est d'Ucraïna, va dir a la premsa el portaveu del Kremlin.