L'illa grega de Kos va ser sacsejada la matinada d'ahir per un terratrèmol d'una magnitud de 6,6 a l'escala de Richter que va provocar la mort a dos turistes i més d'un centenar de ferits.

A la 01.31 de la matinada hora local (22.31 GMT) el sisme, l'epicentre del qual es trobava entre Kos i la ciutat turística turca de Bodrum, a uns 10 quilòmetres de profunditat, va sacsejar durant gairebé mig minut l'illa. Dos turistes, un suec de 27 anys i un turc de 39 anys que es trobaven en un cèntric bar, van morir en desplomar-se el sostre de l'establiment. Vuitanta persones van haver de ser ateses als hospitals, de les quals deu encara estan ingressades -set en estat greu- per haver sofert fractures de diversa consideració o fins i tot una hemorràgia cerebral, com en el cas d'un ciutadà suec.

Segons les imatges transmeses pels mitjans locals, en pocs minuts es van esfondrar parcial o totalment una sèrie d'edificis antics, entre ells el minaret de la mesquita o parts de les esglésies de Sant Nicolás o de Ayía Paraskevi. Des de la matinada s'han registrat més de 170 rèpliques, desenes de les quals amb una magnitud superior als 4 graus.

El terratrèmol va provocar a més un tsunami, l'ona del qual va tenir una altura d'uns 60 centímetres en Kos i uns 35 centímetres a Bodrum. A la costa turca el terratrèmol va provocar 354 ferits, 24 dels quals segueixen hospitalitzats, segons la corresponsal de la televisió pública grega.

El director de l'organisme de protecció contra terratrèmols, Efthimios Lekkas, va explicar a la televisió pública que «tot indica que el terratrèmol de la matinada és el principal i que no se n'espera cap de més fort».