El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i la que va ser el seu principal rival interna durant els últims tres anys, la presidenta andalusa, Susana Díaz, compartiran míting, petons i abraçades que ve dia 30 en el congrés dels socialistes andalusos, una fotografia que marcarà l'inici de la nova relació entre tots dos. Sánchez, que no es reuneix amb Díaz des del breu i tens trobada de menys de deu minuts que van mantenir en el 39 Congrés Federal el passat 17 de juny, l'acompanyarà en la clausura del seu conclave, van confirmar a Efe a Ferraz.

Amb això Pedro Sánchez pretén enviar un missatge de «normalitat» a militants i simpatitzants, ja que és habitual que el secretari general intervingui en els congressos regionals, sobretot si és el de la federació més important d'Espanya en nombre d'afiliats i amb el govern autonòmic al seu càrrec, subratllen fonts del seu entorn. Des del PSOE andalús (PSOE-A) també interpreten amb «normalitat» la presència de Sánchez a Sevilla al costat de Díaz i asseguren estar «encantats» que hi vagi. Està per veure si serà ell o ella qui tanqui el conclave, un dels detalls que encara no està acordat entre les dues parts, tot i que els andalusos han mostrat la seva «disponibilitat total» a acceptar el format «que ell vulgui».

Va ser el dimecres passat quan el secretari d'Organització federal, José Luis Ábalos, es va posar en contacte amb el seu homòleg andalús, Juan Cornejo, per confirmar-li la assistència de Sánchez a un conclave que el PSOE-A va promès desenvolupar «molt en clau andalusa» , van dir a Efe fonts de la direcció regional.

Susana Díaz, que després de la seva derrota davant Sánchez a les primàries del 21 de maig va decidir centrar-se en la seva terra per mantenir el seu poder territorial i institucional, serà reelegida secretària general del PSOE-A en el XIII Congrés Regional del 29 i 30 de juliol, sense haver tingut oponent.