El portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, va dimitir del seu càrrec per discrepàncies amb el president Donald Trump, cosa que aguditza la crisi del Govern dels Estats Units, ha confirmat avui a Efe una font de l'Executiu.

El secretari de premsa de la Casa Blanca va presentar la seva dimissió al magnat després que aquest nomenés l'empresari novaiorquès Anthony Scaramucci com a director de comunicacions, una mesura sobre la qual Spicer li havia expressat el seu profund desacord. Trump va oferir el lloc a Scaramucci ahir cap a les 10.00 hores (14:00 GMT) i va demanar a Spicer que es quedés en el seu equip, però el fins ara portaveu de la Casa Blanca li va insistir que considerava la seva decisió com un «greu error», segons una persona amb coneixement directe de l'intercanvi que cita The New York Times. Sarah Huckabee Sanders, fins ara portaveu adjunta de la Casa Blanca, serà la propera cap de premsa de l'Executiu nord-americà.

Després de la mort de Warmbier

El Govern nord-americà vetarà aviat els viatges dels seus ciutadans a Corea del Nord, després de la defunció d'Otto Warmbier, l'estudiant que va viatjar com a turista a l'hermètic país i va acabar en coma després de ser condemnat a 15 anys de treballs forçats per intentar arrencar un cartell de propaganda.

Així ho van assegurar ahir dos de les principals agències que organitzen viatges a Corea del Nord, Koryo Tours i Young Pioneer Tours, amb seu a les ciutats de Pequín i Xian, respectivament.

Pel que sembla, la prohibició serà anunciada el proper dia 27 de juliol i entrarà en vigor trenta dies després, va precisar un dels cofundadors de Koryo Tours, Nicholas Bonner, sobre la base d'informació de l'Ambaixada de Suècia a Pyongyang, que col·labora amb EUA en assumptes consulars de Corea del Nord. Young Pioneer Tours, l'agència amb la qual va viatjar Warmbier, també va confirmar la futura prohibició i va advertir en un comunicat a la seva pàgina web que, a partir del moment en què entri en vigor, el Govern invalidarà el passaport de qualsevol nord-americà que viatgi a Corea del Nord.

Warmbier va contractar els serveis de Young Pioneer Tours per viatjar al «regne dels Kim» a finals de 2015. Al final del seu viatge com a turista, va ser detingut i sentenciat a 15 anys de treballs forçats després de ser acusat de robar un cartell de propaganda de l'hotel en el qual es va allotjar.