La Fiscalia alemanya ha identificat una adolescent d'aquest país de només 16 anys entre les dones gihadistes detingudes la setmana passada a la ciutat iraquí de Mosul, després de l'alliberament d'Estat Islàmic.

Fonts de la Fiscalia de Dresden van assenyalar que a la noia se l'estava atenent a l'embaixada alemana a l'Irak. Segons el setmanari Der Spiegel, alguns representants de l'ambaixada van poder visitar-la en una presó de l'aeroport de Bagdad, on també van ser traslladades tres alemanyes més, una amb arrels marroquines i una altre d'origen txetxè amb passaport alemany.

Les autoritats alemanyes estimen que al voltant d'unes 200 dones han sortit del país europeu per dirigir-se a les zones del conflicte. Les autoritats també afirmen que, en la majoria dels casos, les dones acaben casades amb combatents d'Estat Islàmic.

La pista de l'adolescent, identificada com a Linda Wenzel, es va perdre l'estiu de l'any passat quan suposadament havia de passar una estona a casa d'un amic. La noia es va convertir a l'islam perquè es va enamorar d'un combatent. L'adolescent, que vivia a Pulsnitz, va experimentar una radicalització ràpida després de començar a interessar-se per l'islam a la primavera i entrar en contacte amb islamistes a través d'internet, sempre d'amagat dels seus pares.

L'1 de juliol, va abandonar casa seva per dirigir-se a Frankfurt, a l'oest del país, i agafar un vol direcció a Turquia per creuar la frontera fins a Síria. Per poder viatjar, va fer una reserva falsificant una autorització signada per la seva mare.

Des que va reaparèixer, la seva troballa va estar plena de testimonis contradictoris que afirmaven versions distorsionades. «Va lluitar fins l'última bala i va ser capturada quan es va quedar sense munició. Era francotiradora i provenia del sud de Rússia. Tenia una ferida a la part superior del cap i la cara plena de morats per haver estat colpejada pels soldats», va relatar un altre dels combatents de la zona.