El president de l'organització HazteOír, Ignacio Arsuaga, va anunciar ahir que una avioneta recorrerà les platges d'Espanya a favor de la llibertat d'educació dels pares i nens enfront de la que van anomenar la «llei mordassa LGTBI» de Podem. Al setembre, quan es voti al Congrés dels Diputats la llei LGTBI, s'iniciarà la segona etapa del seu autobús, que contenia el lema «Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva» però «amb algunes modificacions», va explicar Arsuaga als periodistes a la seu de la seva organització. Des d'HazteOír no van voler desvelar el lema de la campanya aèria però van assegurar que serà «molt impactant». Tampoc van voler dir quant costarà la campanya i van assegurar que l'organització són «100 % independents» i no tenen subvencions de l'Estat sinó que subsisteixen gràcies als donatius ciutadans.

El missatge que vol llançar HazteOír pretén, segons l'organització, conscienciar els pares de l'educació lliure dels seus fills. L'Audiència Provincial de Madrid va ordenar l'aixecament de la mesura cautelar d'immobilització de l'autobús d'HazteOír en estimar el recurs d'apel·lació d'aquesta associació ultracatòlica. Aquest col·lectiu va posar en circulació aquest autobús en resposta a la campanya de l'associació basca Chrysallis Euskal Herria a favor dels drets dels nens i nenes transexuals «Hi ha nenes amb penis i nens amb vulva».

La secció número dos de l'Audiència Provincial entén que no pot considerar-se un «atemptat a la joventut i la infància que una associació legalment constituïda pugui dirigir-se als pares -en general- als quals la Constitució garanteix el dret a formar els seus fills d'acord amb les seves pròpies conviccions».