Un misteriós troballa. La bossa que Lahouari Saidani va trobar i va confiar a la Policia Nacional contenia una fortuna en xecs i diners en efectiu, a més de roba acabada de comprar i documents personals. Un petit tresor propietat d'una dona romanesa que va afirmar dedicar-se al sector immobiliari. Va deixar abandonades les seves valuoses pertinences en un portal perquè, va afirmar, hi havia cua al banc.

"És un heroi!", Crida un client del noi quan veu darrere de la barra a Lahouari Saidani, un cambrer algerià que s'ha fet cèlebre al barri de Pere Garau per trobar -i tornar- una bossa amb gairebé vint mil euros en metàl·lic i una petita fortuna en xecs.

Al restaurant Arabica presumeixen de servir "els millors Kebaps" de Palma. I des del passat dia 18 també es vanen de tenir al cambrer "més honrat" de la ciutat. Fins i tot de l'illa. Perquè aquella tarda Lahouari, treballador mileurista i pare de tres filles, va tornar una bossa que li podria haver tret molts mals de cap.

"Sóc musulmà i la meva religió no em permet quedar-me amb el que no és meu", explica aquest algerià nascut a Orà i resident a Mallorca des de 2001.