Un home armat amb un ganivet apuntant al seu cos va irrompre ahir a la frontera de Beni-Enzar de Melilla cridant «Al·là és gran», i va ser reduït per vuit policies, un dels quals va resultar ferit lleu en una mà. L'incident es va produir quan l'assaltant, un home de 29 anys, es va acostar «en principi de forma normal» al control i va treure una arma blanca «de grans dimensions» i va encarar-se a un policia nacional que estava prestant servei. Van poder reduir-lo sense utilitzar les seves armes de foc, ja que un d'ells va agafar una de les barreres de plàstic triangulars de gran grandària que s'utilitzen per controlar el pas de vehicles i, per l'esquena, l'hi va tirar a sobre i el va fer caure.

El delegat del Govern, Abdelmalik El Barkani, va dir en roda de premsa que estan analitzant si l'home en qüestió té antecedents.

El delegat del govern a Melilla va optar per mantenir la prudència i va reiterar diverses vegades que ara com ara «no confirmen ni desmenteixen» si es tracta d'un acte terrorista «fins que no culmini la recerca i l'estudi dels esdeveniments».

Tampoc van descartar, tal com com apunten altres hipòtesis, que la motivació del detingut estigui relacionada amb les protestes dels últims mesos a la zona del Rif.