El cap del govern central, Mariano Rajoy, ha reiterat avui durant la seva declaració en el judici de Gürtel que ell no s'encarregava dels assumptes econòmics del partit, fins al punt que ha dit l'advocat de Adade: "No sé si s'ha confós de testimoni". La resposta que ha donat el president durant la seva testifical ha molestat al lletrat Manuel Benítez de Lugo i ha motivat que el president del tribunal, Ángel Hurtado, amonestés el testimoni.

Benítez de Lugo, advocat de l'acusació popular Associació d'Advocats Demòcrates per Europa (Adade), ha preguntat en nombroses ocasions a Rajoy sobre assumptes concrets de la relació del presumpte cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, i el PP. En tot moment, el testimoni ha dit desconèixer aquestes qüestions, ja que ell es dedicava a la direcció política, no a l'econòmica, i quan se li ha preguntat per les suposades entregues de diners de Correa a la seu del PP- ha respost: " no sé si s'ha equivocat de testimoni ".

El president del tribunal ha advertit al testimoni, en tant que el lletrat Benítez de Lugo ha considerat "impertinent" la resposta. "Jo crec que confon el seu paper aquí", ha lamentat l'advocat, davant la qual cosa el president del tribunal ha tancat: "¡senyor lletrat!".

Ha estat un dels moments més tensos de la declaració de Rajoy a preguntes de Benítez de Lugo, qui s'ha queixat d'una resposta "molt gallega" quan Rajoy li ha explicat que un viatge a Canàries ho va pagar el PP "fins on jo sé ". "La resposta ha de ser molt gallega, perquè no pot ser La Rioja", li ha respost Rajoy.

L'encreuament de preguntes i respostes ha deparat altres moments curiosos, com quan Rajoy, interpel·lat pels papers de Bárcenas, li ha dit: "Li ho explicaré i estic segur que ho entendrà" o quan ha assegurat "Rebo milers de cartes cada dia", al ser preguntat per una suposada carta que li va enviar l'acusat Álvaro Pérez, el "Bigotes".

I quan li ha preguntat pel seu coneixement sobre els assumptes que la xarxa Gürtel tenia a Arganda del Rei o Majadahonda que es van tractar en una reunió entre Esperanza Aguirre i Luis Bárcenas, ha indicat que les decisions les havia de prendre qui llavors presidia el PP de Madrid. "Seria absurd que el president del PP hagués de prendre decisions sobre més de 8.000 municipis", li ha explicat.

El president del tribunal ha impedit que Rajoy contesti a diverses de les preguntes formulades per Benítez de Lugo per considerar-les no procedents. En una d'elles ( "¿segueix pensant que aquest procés és una trama contra el PP?"), Hurtado ha tallat a Rajoy tot i que ell ha dit que podia respondre. "No, no, no, la pregunta em sembla que no és pertinent", ha dit el president del tribunal, que també ha negat la petició de l'advocat d'un acarament entre el president del govern i l'acusat Luis Bárcenas.