El xoc d'un tren amb el topall final de la via a l'Estació de França ha deixat un balanç d'un ferit greu, 19 ferits de menys gravetat i 34 de lleus, segons la darrera valoració del Sistema d'Emergències Mèdiques. El ferit greu i ela vintena de menys gravetat han estat evacuats als hospitals de Sant Pau, Sagrat Cor, Del Mar i Clínic i als CUAPS Perecamps, Sant Martí i Manso. L'accident s'ha produït aquest divendres al matí, al voltant d'un quart de vuit, quan un comboi de Rodalies de l'R2 sud, procedent de Sant Vicenç de Calders, ha xocat amb el topall final de via 11 durant les maniobres d'estacionament. Renfe ha obert una investigació per determinar les causes de l'accident i s'ha habilitat el número de telèfon 900101020 per atendre els familiars.

Tot i el sinistre, la circulació de la resta de trens no es veu afectada, més enllà dels serveis mínims establerts per la vaga convocada pels treballadors de la companyia per a aquest divendres.

Per la seva banda, Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Ferrocat. L´Ajuntament de Barcelona ha activat el seu Protocol d´Actuació per Múltiples Víctimes. Fins al lloc de l´accident s´han desplaçat 11 dotacions dels Bombers de Barcelona, diverses patrulles de la Guàrdia Urbana, i nou patrulles dels Mossos d´Esquadra.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont i els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d'Interior, Joaquim Forn, han visitat l'Estació de França i a les dotze ho té previst fer-ho el ministre de Foment, Iñigo de la Serna.