Estats Units ha assegurat avui que el míssil balístic llançat avui per Corea del Nord era intercontinental i ha volat uns 1.000 quilòmetres abans de caure al mar del Japó, el que marca el segon llançament d'un projectil nord-coreà d'aquest tipus en menys d'un mes.

"El Departament de Defensa ha detectat i ha seguit la pista a un llançament de míssil de Corea del Nord avui cap a les 10.41 hora de Washington (14.41 GMT). Considerem que ha estat un míssil intercontinental (ICBM), com s'esperava", ha afirmat el portaveu del Pentàgon, el capità Jeff Davis, en un comunicat.

El míssil "no ha presentat una amenaça per a Amèrica del Nord", segons el Pentàgon, tot i que suposa la segona prova d'un ICBM aquest mes, després del projectil llançat el passat 4 de juliol.

El projectil s'ha llançat des de la localitat nord-coreana de Mupyong-ni, al nord del país, i "va volar durant uns 1.000 quilòmetres abans de caure al Mar del Japó", va explicar Davis, i ha afegit que els Estats Units treballa amb els seus aliats per obtenir una anàlisi més detallada del llançament.