El diputat socialista Eduardo Madina, qui es va enfrontar a Pedro Sánchez en les primeres primàries del PSOE, va comunicat avui al grup socialista que, a partir del mes de setembre, deixarà el seu escó al Congrés, al mateix temps que va desitjar «la més gran de les sorts» al secretari general del PSOE.

En un comunicat, Madina explicava que havia traslladat a la portaveu parlamentària del PSOE, Margarita Robles, la seva decisió d'iniciar una nova etapa professional «que res tindrà a veure amb l'activitat política i institucional» i que a partir de setembre ja no exercirà la seva activitat com a diputat socialista al Congrés.

«Desitjo la més gran de les sorts tant a Pedro Sánchez com al PSOE, un partit fonamental en el desenvolupament del nostre país que sempre em tindrà a la seva disposició», remarca Madina, que afegia que els valors i principis del PSOE seguiran sent els seus i continuaran guiant la seva vida.

En el comunicat, Madina assegurava que representar una part de la societat amb el seu treball al Congrés ha estat «el honor més gran» que li ha concedit el PSOE i els ciutadans que hi van confiar.

De la mateixa manera, destaca que treballar al costat dels seus companys del grup socialista li ha deixat «suficients mostres de qualitat humana, talent i capacitat» per saber que ha estat un «enorme privilegi» formar part d'un grup «absolutament excepcional». «A tots ells, moltíssimes gràcies», conclou la nota de comiat.

En principi i excepte que es produeixi la seva renúncia, serà substituït pel veterà polític socialista José Enrique Serrano, qui va ser cap de Gabinet del president José Luis Rodríguez Zapatero.

La marxa de Madina es donava per segura des de fa setmanes després de la victòria de Pedro Sánchez en les primàries socialistes en les quals es va imposar per un ampli marge a la presidenta andalusa, Susana Díaz, i a l'exlehendakari Patxi López.

Madina va ser un dels màxims col·laboradors de la candidatura de Susana Díaz i, de fet, va ser l'encarregat de presentar a la presidenta andalusa en la posada de llarg com a candidata en un acte a Madrid al qual van assistir exsecretaris generals com Felipe González o Alfredo Pérez Rubalcaba.

Per encàrrec de la gestora que va assumir el comandament del partit després de la marxa de Sánchez l'octubre passat, Madina també va ser el coautor de la ponència marc del 39è Congrés del passat mes de juny que després va ser àmpliament esmenada per la nova direcció de Pedro Sánchez.

En conèixer-se la seva renúncia a l'escó, el grup socialista li va desitjar «tota la sort del món».

«Gràcies per tots aquests anys al Congrés, pel teu talent i el teu treball», es llegia en un missatge a Twitter.