Moscou va ordenar ahir als Estats Units retallar el seu personal diplomàtic a Rússia en resposta a les últimes sancions imposades per Washington, un pas més en el deteriorament de les relacions entre les dues grans potències que semblen avançar cap a una nova Guerra Freda.

La mesura també evidencia el desencís creixent del Kremlin davant un desenvolupament dels esdeveniments molt allunyat del futur prometedor que augurava l'arribada de Donald Trump a la Casa Blanca, després de l'etapa de Barack Obama considerada a Rússia com nefasta per a les relacions.

«Convidem a la part nord-americana al fet que, des de l'1 de setembre, redueixi el nombre de diplomàtics i col·laboradors que treballen a l'Ambaixada dels EUA a Moscou i en els consolats de Sant Petersburg i altres ciutats, fins al mateix nombre que el personal diplomàtic rus als EUA», va assenyalar un comunicat penjat a la web de la Cancelleria russa.

«Això vol dir que el nombre total del personal en les representacions diplomàtiques i consulars nord-americans a Rússia es redueix fins a 455 persones», afegeix el text sense deixar cap dubte.

«Puto paranoic esquizofrènic»

Paral·lelament, el nou director de comunicació de la Casa Blanca ha obert una guerra interna a la Casa Blanca, i ha amenaçat a acomiadar a tots aquells que filtrin informació a la premsa i va declarar la guerra al cap de gabinet de Trump, Reince Priebus, de qui va arribara dir que és un «puto paranoic esquizofrènic». «Si Reince vol explicar que no està filtrant informació, que ho faci ell», va dir ahir Scaramucci a la cadena de televisió CNN.