Corea del Nord va considerar un èxit el llançament de prova d'un míssil balístic intercontinental (ICBM) realitzat hores abans, i va assegurar que el seu objectiu era enviar una «severa advertència» als Estats Units.

«L'última prova va demostrar la fiabilitat del nostre míssil intercontinental i la nostra capacitat per llançar-lo de manera sorprenent des de qualsevol lloc i en qualsevol moment», va explicar el règim de Pyongyang en una nota de la seva agència KCNA.

La nota explica que l'objectiu de la prova va ser enviar una «severa advertència» a Washington, i afirma que tot el territori nord-americà està a l'abast d'aquest projectil.

«L'amenaça de guerra de Washington només ens porta a preparar més i a justificar el nostre desenvolupament d'armes nuclears», afegeix el text. Afegeix que el llançament del míssil Hwasong-14 es va realitzar sota la supervisió del líder nord-coreà, Kim Jong-un, i que el projectil va volar 998 quilòmetres durant uns 47 minuts i que va aconseguir una altitud màxima de 3.724,9 quilòmetres abans de caure en el mar del Japó (anomenat «mar de l'Est» en les dues Corees).

Aquest apogeu del míssil seria més gran que l'assolit per l'ICBM que va disparar el passat 4 de juliol, el primer que va llançar en la seva història Corea del Nord i que va aconseguir una altitud màxima de 2.802 quilòmetres.

L'exèrcit nord-coreà va disparar aquest segon míssil a les 23.11 hora local nord-coreana de divendres (14.41 GMT de divendres) des de les rodalies del llogaret de Mupyong, a la província de Chagang (fronterera amb la Xina), segons ha detallat l'exèrcit nord-coreà.

Seül i Washington van realitzar ahir proves de míssils, i van acordar millorar la capacitat de l'arsenal sud-coreà en el que pretén ser una resposta més contundent del que és habitual davant el nou llançament d'un projectil intercontinental (ICBM) per part de Pyongyang.