El Govern iranià va assegurar que mantindrà els seus llançaments de coets malgrat les noves sancions dels Estats Units, que ha qualificat d'«ingerència» per frenar el progrés tecnològic d'Iran.

El portaveu del Ministeri d'Afers exteriors, Bahram Qasemi, va dir en un comunicat anit que és «un dret inalienable» d'Iran llançar míssils portadors de satèl·lits i que aquestes accions no violen els seus compromisos internacionals. «La República Islàmica d'Iran no admet cap límit als seus avanços científics i tecnològics, i no espera l'autorització de cap país per a les proves i activitats dels seus científics i experts», va subratllar.

Iran va inaugurar dijous passat el Centre Espacial Nacional Iman Khomeini amb el llançament del coet portador del satèl·lit Simorq, la qual cosa va deslligar la reacció de Washington.

El Departament del Tresor dels EUA va anunciar una nova ronda de sancions a sis entitats subsidiàries del grup industrial iranià Shahid Hemmat, associades al programa de míssils balístics del país.

Els coets espacials usen tecnologies que «estan estretament relacionades amb les dels míssils balístics internacionals», i aquest llançament «suposa un pas amenaçador per part d'Iran», va apuntar el Tresor en un comunicat.

França, Alemanya i Regne Unit es van unir ahir a la condemna de Washington al llançament iranià del coet portador del satèl·lit Simorq.