Dos homes compareixeran el proper 11 d'octubre davant un tribunal de Londres acusats de l'assassinat de la jove musulmana britànica Celine Dookhram, en un cas classificat com "crim d'honor", que ha horroritzat a la societat del Regne Unit.

El cos de Celine Dookhram, una noia índia de 20 anys resident a la capital britànica, va ser trobat el passat dia 19 amb evidents signes de violència, ocult en un frigorífic, per agents de la policia en un habitatge en obres situada al barri de Kingston, al sud-oest de la capital.

Les proves forenses practicades al cadàver de la jove van deixar entreveure una mort angoixant a mans de dos individus detinguts, de 33 i 28 anys, que compareixeran davant el tribunal penal d'Old Bailey, a la capital britànica, el proper 11 d'octubre.

Tots dos van atacar Celine i la seva companya de pis, que va sobreviure i va donar la veu d'alarma a la policia.

Segons la versió de la segona víctima, a Celine la van segrestar, violar i, finalment, van matar, per haver entaulat una relació amorosa amb un musulmà àrab, una circumstància, que pel que sembla, no era ben vista pels familiars de la noia d'origen indi.

Segons els mitjans locals, el motiu darrere d'aquesta mort violenta respon als denominats "crims d'honor", assassinats generalment de dones a mans d'un o diversos membres de la seva pròpia família, motivats per la creença que la víctima els hauria desprestigiat.

Segons xifres oficials divulgades recentment, les denúncies per aquest tipus de delictes "d'honor" al Regne Unit van augmentar en més d'un 40% en els últims cinc anys, amb 1.081 denúncies a la Policia Metropolitana de Londres.

A més, els crims relacionats amb matrimonis forçosos es van duplicar també durant aquest mateix període, amb un total de 367 casos detectats per les autoritats.

L'aclaparadora majoria de les víctimes són dones i nenes, i més de la meitat de procedència asiàtica, segons revelen aquestes xifres.

Del compte personal a Twitter de Celine es desprèn que a la jove li apassionava el món de la cosmètica i era coneguda a les xarxes socials per donar consells sobre maquillatge i bellesa alhora que desvetllava com vivia ella les festes religioses.

Els mitjans locals han donat bon compte dels detalls escabrosos sobre la mort de la jove londinenca, que es trobava al seu domicili juntament amb la seva companya de pis quan dos homes van irrompre, emmascarats amb passamuntanyes, i van segrestar les noies amenaçant-les amb una pistola elèctrica.

Amb relació a l'incident, Majahid Arshid, de 33 anys, està acusat de segrest, violació, i assassinat de Dookhran així com de segrest, violació i intentat d'assassinat de la segona dona, que va aconseguir sobreviure.

Per la seva banda, Vincent Tappu, de 28 anys, afronta els càrrecs de segrest de les dues víctimes.