Dos incendis a Albacete i Zamora cremen més de 6.000 hectàrees

El foc de Yeste ha provocat que 126 de les 445 persones evacuades romanguin fora de les seves llars

01.08.2017 | 00:15
Un helicòpter participa en les tasques d´extinció a Albacete.

Dos incendis que es mantenen actius a Albacete i Zamora han cremat més de 6.000 hectàrees en diversos dies. Així, el foc de Yeste (Albacete), a la Serra del Segura, continua actiu després de cinc dies de lluita contra unes flames que han arrasat ja més de 3.000 hectàrees i que mantenen desplaçades de les seves llars 126 persones. Segons va explicar el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Desenvolupament Rural de Castella-la Manxa, Francisco Martínez Arroyo, l'incendi a Yeste ha cremat ja 3.200 hectàrees i es trigarà diversos dies a controlar-lo a causa de les dificultats que comporta.

Des del passat divendres s'han desallotjat per seguretat 18 pedanies i aldees de la zona, de les quals han estat evacuades 445 persones. Del total de desplaçats, 126 romanen a diferents instal·lacions i allotjaments dels municipis de Yeste i Molinicos.

Paral·lelament, les hectàrees cremades en l'incendi forestal declarat aquest cap de setmana a la província de Zamora s'eleven a més de 3.000, majoritàriament de muntanya baixa i pastura però també d'arbrat d'alzina i terrenys que tenen un alt valor paisatgístic del parc natural de Arribes del Duero.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema