El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha decidit mantenir a la presó incondicional, comunicada i sense fiança l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González en entendre que, mentre avança la investigació, es constata el «paper decisiu i necessari» a la trama Lezo.

El jutge rebutja a més posar en llibertat González, a la presó de Soto del Real (Madrid) des del 21 d'abril, pel «risc de fuga» que aprecia, per la possibilitat que alteri proves i amagui els diners malversats i davant la «cristal·lització progressiva dels indicis racionals de criminalitat» contra ell.

En un acte, el jutge rebutja la petició de la defensa de l'expresident de la Comunitat de Madrid, que havia sol·licitat la seva posada en llibertat al·legant la variació substancial de les circumstàncies que en el seu dia van portar a dictar la presó contra ell. Per al magistrat, dels indicis recollits fins ara es desprèn que va poder tenir un «paper decisiu i necessari» en els delictes que s'investiguen en la trama Lezo.