El Servei Bolivarià d'Intel·ligència (Sebin) de Veneçuela ha tornat a detenir avui als opositors Leopoldo López i Antonio Ledezma, que estaven sota arrest domiciliari, han informat fonts pròximes als dos dirigents.

"S'acaben de portar a Leopoldo de la casa. No sabem on està ni on el porten. (Nicolás) Maduro és responsable si alguna cosa li passa", va escriure Lilian Tintori, l'esposa de López, a la xarxa social Twitter.

Així mateix, el diputat Richard Blanco, coordinador del partit Aliança Brau Poble (ABP), ha indicat en la mateixa xarxa social que el Sebin es va portar "a l'alcalde Ledezma" també aquesta matinada.

Alguns dirigents de Voluntat Popular (VP), el partit de López, així com d'ABP, la formació de Ledezma, van reiterar la informació, van responsabilitzar al president Nicolás Maduro per la integritat física de tots dos i van assegurar desconèixer el lloc a què van ser traslladats.

Diversos representants de la coalició opositora Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) van difondre a Twitter un vídeo que mostra com Ledezma va ser tret en pijama de la seva residència, on estava sota arrest domiciliari des de 2015, per funcionaris del Sebin que l'hi van portar en una camioneta .

Una font propera a López va confirmar a Efe que van ser també funcionaris del Sebin els que es van endur a l'opositor de la seva residència, on es trobava des del passat 8 de juliol, gairebé al mateix temps en què es duien a Ledezma.

Hores abans, el líder d'ABP havia rebutjat el repte plantejat pel president Maduro a l'oposició perquè es presentés a les eleccions regionals, previstes per a finals d'anys després de dos ajornaments.