El Congrés brasiler decideix avui si Temer serà jutjat per corrupció

El president té una majoria parlamentària clara que fa molt difícil que prosperi la petició d'enjudiciament

02.08.2017 | 07:12

La Cambra de Diputats del Brasil va reprendre ahir les seves sessions després d'un recés de dues setmanes i també va reiniciar el tràmit previ a la votació en que avui decidirà si el president Michel Temer serà sotmès a un judici penal per corrupció. A la primera jornada després del recés, va ser llegit a la Cambra Baixa un informe aprovat per una comissió que rebutja les acusacions de corrupció passiva formulades per la Fiscalia sobre la base d'unes confessions de directius del grup JBS, que han dit que van subornar Temer des de 2010 i que això es va mantenir un cop va arribar al poder.

La lectura d'aquest informe en el ple era un requisit necessari per procedir a la votació prevista per a avui, que definirà si s'autoritza que la Cort Suprema s'instauri un judici penal contra Temer, qui en aquest cas seria suspès del càrrec durant 180 dies i destituït si al cap del procés fos declarat culpable.

Aquesta votació, com va admetre el propi Suprem, tindrà un caràcter netament polític, un terreny favorable a Temer i a la seva majoritària base parlamentària, que necessita el suport d'almenys 172 dels 513 diputats perquè la denúncia sigui arxivada.

Segons els càlculs del Govern, l'oficialisme compta amb almenys 250 vots, el que faria inviable l'esforç de la minoritària oposició, que haurà de reunir una majoria qualificada de dos terços (342 diputats) per donar curs a la denúncia. A més, en el camp polític Témer té en contra els sondejos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema