Juana Rivas, la mare que roman il·localitzable des que la setmana passada va incomplir l'ordre d'entrega dels seus fills al pare, espera el pronunciament de l'Audiència de Granada mentre la seva exparella busca a través dels advocats a Itàlia un acord que li permeti retrobar-se amb els nens.

L'assessora jurídica de Juana Rivas, Francisca Granados, va explicar que esperen el pronunciament de la Secció Cinquena de l'Audiència de Granada, que ha admès a tràmit l'incident extraordinari de nul·litat que han formalitzat, per idear el següent pas als jutjats.

El tribunal provincial, el pronunciament del qual podria fins i tot produir-se avui, analitzarà la possible infracció dels drets fonamentals i podrà revocar o suspendre la resolució que obliga Juana Rivas a restituir els seus fills amb el seu pare a Itàlia.

Aquest pronunciament permetrà donar o no per esgotada la via judicial prèvia, requisit que va esgrimir dilluns el Tribunal Constitucional (TC) per atendre les demandes de Juana Rivas.

La seva assessora jurídica va explicar que si la via de l'Audiència Provincial no soluciona d'urgència les seves pretensions de suspendre el lliurament dels menors al pare, tornaran a demanar empara al TC, un recurs que podrien formalitzar també aquesta setmana. Granados va destacar la urgència de totes les actuacions i va explicar que dilluns es va formalitzar la «peça del puzle» que va fallar davant el Tribunal Constitucional.