El president dels Estats Units, Donald Trump, va dictar personalment el comunicat en el qual s'assegurava, falsament, que la reunió que va mantenir el seu fill gran, Donald Trump Jr., amb una advocada russa no va tenir cap relació amb la seva campanya presidencial, va publicar The Washington Post.

Trump Jr va rebre el 9 de juny de 2016 a la Torre Trump de Nova York l'advocada russa Natalia Veselnitskaya, qui suposadament havia de lliurar-li informació nociva obtinguda pel Kremlin sobre Hillary Clinton a poques setmanes dels comicis, va admetre posteriorment el propi fill del president.

Segons el diari, abans que The New York Times revelés per primera vegada fa un mes l'existència d'aquesta reunió, advocats i assessors de la família Trump havien acordat «avançar-se» amb un comunicat a qualsevol publicació «per intentar minimitzar-ne les conseqüències». «Volien ser veraços. Que la seva història no pogués ser rebatuda més endavant si sortien els detalls complets», va apuntar el diari. No obstant això, el propi Trump va intervenir en l'últim moment per canviar l'estratègia d'assessors i advocats amb un comunicat que va dictar personalment.

Per altra banda, el president dels Estats Units va assegurar que planeja seguir fent servir les xarxes socials perquè considera que és la seva única forma de treure a la llum la «veritat», tot i la reorganització de la Casa Blanca i l'arribada d'un nou cap de gabinet.