Les autoritats de la província d'Ankara van anunciar que queda prohibida tota protesta, vaga, reunió o commemoració durant el mes d'agost, argumentant que aquestes concentracions augmenten el perill d'atemptats terroristes. L'oficina del governador va al·ludir a la detenció de Nuriye Gülmen i Semih Özakça, dos professors turcs en vaga de fam des de fa més de 140 dies en protesta contra un decret que va provocar el seu acomiadament. La governació els relaciona amb el grup ultraesquerrà Partit-Front Revolucionari d'Alliberament Popular (DHKP-C) i argumenta que la prohibició de protestes en l'espai públic evita mostres de suport a aquest grup.

Per altra banda, la governació indica que les manifestacions «pertorben els ciutadans i l'ordre públic» i faciliten l'actuació de grups terroristes com l'Estat Islàmic (EI). Aquesta norma s'ha imposat sota la cobertura de l'estat d'emergència declarat al país després de l'intent de cop d'Estat del 15 de juliol del 2016.

Sota l'estat d'emergència, les autoritats tenen potestat d'emetre decrets amb força de llei, suspendre llibertats i drets fonamentals, imposar obligacions financeres i laborals als ciutadans i conferir poders especials als funcionaris, sense que aquestes decisions puguin ser recorregudes davant la Justícia.

Paral·lelament, el Consell Suprem Militar (YAS) de Turquia va aprovar la substitució dels comandants de l'Exèrcit, l'Armada i la Força Aèria.