Un home de 71 anys es va entregar de matinada a la Comissaria de Getafe (Madrid) dient que havia matat la seva dona, que va ser trobada morta amb diversos cops al cap al domicili d'aquesta localitat que tots dos compartien. L'home, de nacionalitat espanyola, va arribar a les cinc de la matinada a les dependències policials per comunicar que havia matat la seva dona, de 63 anys i també espanyola. Els agents es van desplaçar llavors al domicili de la parella i van comprovar que la dona havia mort i presentava diversos cops al cap. Es tracta de la primera víctima mortal per violència de gènere que es produeix a l'agost i dewsde principis d'any ja són 33 les dones assassinades com a conseqüència d'aquesta xacra.

L'agressor tenia dos antecedents per maltractaments dels anys 2011 i 2012, si bé no consta que tingués o hagués tingut ordre d'allunyament. El Grup d'Homicidis s'ha fet càrrec de la investigació i l'home es troba detingut a l'espera de passar a disposició judicial.

Denúncia retirada

En conèixer allò succeït, l'Ajuntament de Getafe va informar que la dona assassinada pel seu marit va retirar una denúncia contra ell el 2012 durant el procés judicial que se li va obrir després d'una intervenció de la Policia Nacional. Aquesta circumstància va donar lloc al sobreseïment de les actuacions contra l'home.

Un any abans del procés judicial, la Policia Local de Getafe va acudir el 2011 al domicili de la parella després del requeriment dels veïns, actuació que va motivar que una treballadora social de l'Ajuntament es posés en contacte amb la dona per desplegar tots els serveis municipals de referència. No obstant això, la víctima finalment no va acudir a la cita pactada.

Per altra banda, un jove de 25 anys i nacionalitat colombiana va ser arrestat a Torrevella (Alacant) acusat d'haver intentat matar amb una catana la seva companya sentimental, una compatriota de 44 anys, que va patir profundes ferides al braç i espatlla. La trucada d'una amiga de la parella, que es trobava en aquell moment a l'habitatge, va ser determinant per salvar la vida de la víctima de l'agressió.