Una de les principals xarxes criminals dedicades al tràfic il·legal de ciutadans iranians amb destinació al Regne Unit ha estat desarticulada en una actuació desenvolupada per la Policia Nacional en col·laboració amb Europol, que ha suposat un centenar de detencions.

La xarxa, que s'havia establert a Màlaga i utilitzava Espanya com a país de trànsit, cobrava a les víctimes 25.000 euros per facilitar-los els passaports espanyols falsificats, així com pels trasllats i l'allotjament a la seva destinació final.

A la província de Màlaga van ser detinguts catorze dels quinze suposats responsables de l'organització, així com altres 42 persones per comercialitzar amb la seva documentació espanyola autèntica i vendre-la per imports que oscil·laven entre els 500 i els 3.000 euros.

El líder de la xarxa va ser interceptat a l'aeroport de Heathrow (Londres) quan es disposava a viatjar al Brasil per evadir l'actuació policial, i altres 44 persones de nacionalitat iraniana van ser localitzades a diferents aeroports europeus amb els seus passaports falsificats.