Els desplaçaments realitzats pels 350 diputats des de començaments d'any fins al 30 de juny van ocasionar una despesa al Congrés de 2.013.000 euros, xifra que correspon a les quantitats pagades per anar i tornar a les seves circumscripcions i també les corresponents als seus viatges de partit, que també abona la institució.

Segons l'últim balanç publicat al Portal de la Transparència del Congrés, els viatges dels diputats des de l'1 d'abril al 30 de juny pel territori estatal van ascendir als 1.013.000 d'euros, mentre que de gener a abril, la despesa es va elevar als 999.791 euros, el que suma aquests 2.013.000 d'euros.

En el primer semestre de l'any, les factures per desplaçaments per anar o tornar a Madrid per assistir a plens o comissions van ascendir a 1,86 milions d'euros, mentre que els viatges de caràcter polític o de partit, van suposar unes despeses totals de 149.456 euros. Hi ha un tercer apartat, el de viatges amb delegacions oficials del Congrés per territori estatal, que van arribar tot just als 1.793 euros.

No obstant això, si se sumen també les despeses de gestió, de cancel·lacions i de canvis, així com els bitllets emesos que encara estan pendents d'utilització, el Congrés dels Diputats ha gastat 2,48 milions d'euros en els primers sis mesos de l'any, davant dels 1,77 milions d'euros que es van gastar en el mateix període de l'any passat.

Activitat normalitzada

Malgrat això, cal tenir en compte que aquest any l'activitat parlamentària ja estava totalment normalitzada després de la investidura de Mariano Rajoy a finals de 2016, en comparació amb el primer semestre de l'any passat, quan la Cambra funcionava a mig gas amb un Govern que estava en funcions.

Pel que fa als viatges internacionals en delegacions oficials, les factures ascendeixen des del mes de gener als 640.145 euros en un total de 62 desplaçaments, encara que queden altres deu que actualment es troben pendents de facturació.

Fins al moment, el viatge més onerós per al Congrés va ser un desplaçament a Estrasburg de la delegació espanyola a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, realitzat entre el 23 i el 27 de gener passats.