El president dels EUA, Donald Trump, va instar el seu homòleg mexicà, Enrique Peña Nieto, a deixar d'afirmar que el seu país no pagarà el polèmic mur fronterer, alhora que va reconèixer les dificultats per forçar el veí del sud a carregar amb la factura, va revelar el diari Washington Post.

«No pots dir això que Mèxic no pagarà el mur fronterer a la premsa. La premsa treurà el tema i no puc viure amb això», va dir Trump a Peña Nieto en la seva primera conversa telefònica després d'assumir la Presidència, el 27 de gener, les transcripcions de la qual han estat obtingudes pel Post.

«En lloc de dir: 'No ho pagarem', hauríem de dir, 'Ho solucionarem. Es solucionarà d'alguna manera'», va recomanar el mandatari nord-americà al seu homòleg mexicà, segons les notes de la conversa telefònica. «Si dius que Mèxic no pagarà pel mur, llavors no vull entrevistar-me amb vosaltres mai més perquè no puc viure amb això», va afegir Trump.

Per altra banda, el president dels Estats Units va advertir que la relació amb Rússia «està en un dels seus nivells més baixos i és molt perillosa», un dia després de signar amb recel una llei de sancions a Moscou aprovada per aclaparadora majoria en al Congrés, al qual culpa de la situació.

«La nostra relació amb Rússia està en un dels seus nivells més baixos i és molt perillosa. Poden agrair-ho al Congrés, la mateixa gent que ni tan sols és capaç de donar-nos la reforma sanitària», va escriure Trump en un missatge al seu compte a Twitter.