El Govern britànic està disposat a pagar 36.000 milions de lliures (40.000 milions d'euros) a Brussel·les com a factura per abandonar la Unió Europea (UE), segons va revelar el diari The Sunday Telegraph. La UE ha exigit a Londres entre 60.000 i 100.000 milions d'euros per fer front als compromisos econòmics que havia adquirit abans d'iniciar el procés de sortida de la Unió, el passat 29 de març.

Fonts de l'Executiu britànic van assenyalar a The Sunday Telegraph que la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, estudia fer una oferta d'entre 30.000 i 40.000 milions d'euros a la Unió Europea.

«Sabem que l'actual posició de la UE està en els 60.000 milions euros, encara que el seu veritable límit són 50.000 milions. El nostre està més proper als 30.000 milions, però podem arribar a un terreny comú en els 40.000 milions, tot i que l'opinió pública i la classe política encara no estan convençudes», va assenyalar una font citada pel diari.

Diversos alts càrrecs van comentar al rotatiu que el Govern només posarà una xifra en ferm sobre la taula si Brussel·les es compromet a començar a negociar el futur acord comercial entre els dos costats del Canal de la Mànega.

El diàleg oficial sobre les condicions de sortida del Regne Unit va començar al mes de juny, però Brussel·les manté que la futura relació bilateral no es començarà a tractar fins que s'hagin aclarit qüestions com els drets dels ciutadans i la frontera a Irlanda del Nord, a més de la factura de sortida.

La Unió Euroea espera concloure les negociacions a la tardor de l'any 2018, a fi que totes les parts puguin signar i ratificar l'acord abans de la data límit, que ha estat fixada en el 29 de març de 2019.