Centenars de militars veneçolans uniformats i amb armament de guerra es van presentar davant la televisió pública acompanyats del ministre de Defensa, Vladimir Padrino, per rebutjar l'«atac» que va patir diumenge una caserna militar i destacar la unitat a l'Exèrcit. El batalló d'oficials va aparèixer 24 hores després de l'assalt a una de les seves principals casernes amb vestits de combat, camuflats, amb fusells, tancs de guerra, formats sobre un terreny del complex militar Fuerte Tiuna, a Caracas.

Padrino, que encapçalava la unitat juntament amb l'Estat Major militar, va demanar unió a les Forces Armades Nacional Bolivarianes (FANB) i al poble veneçolà davant l'assalt registrat a la base militar a l'estat de Carabobo (centre-nord del país) i on els insurrectes van robar algunes armes. «Faig una crida a la unió nacional, a repel·lir, a rebutjar amb contundència, amb fermesa, amb convicció, amb esperit patriòtic, a rebutjar tots aquests actes vils, traïdors, covards que estan perpetrant contra la pàtria de Simón Bolívar», va assenyalar.

Padrino va afirmar que la investigació sobre els fets ja ha ofert alguns resultats i va agrair la col·laboració dels diferents cossos de seguretat. «És increïble i sorprenent la reacció. Cal fer-li un reconeixement a tots els organismes de seguretat ciutadana, de l'Estat veneçolà que estan aportant ja resultats en la investigació», va indicar.

Per part seva, el nou fiscal general de Veneçuela, Tarek Saab, va explicar que buscarà «restablir la pau ciutadana» i que promourà la justícia amb equitat, i alhora va assenyalat que l'exfiscal Luisa Ortega Díaz va ser «còmplice» de la violència al país durant els últims quatre mesos. Saab va afegir que des del seu lloc intentarà aconseguir l'equilibri promoguent «la justícia amb equitat, els drets humans» i treballant per «la pau ciutadana».

El representant del Ministeri Públic va assegurar que la seva funció serà «millorar» i «avançar», així com recuperar la «credibilitat de la institució», que segons el seu parer, s'ha perdut en «els últims temps». En aquest sentit, el fiscal va manifestar que la seva antecessora va ser «còmplice» de la violència al país durant els últims quatre mesos, temps en el qual s'ha desenvolupat una onada de protestes contra el Govern del president Nicolás Maduro. En la seva opinió, l'actitud de la fiscal va atemptar «contra la pau de la república».

Per altra banda, simpatitzants del Govern del president de Veneçuela, Nicolás Maduro, es van concentrar en una plaça del centre de Caracas per dirigir-se cap al Parlament, de majoria opositora, en suport a l'Assemblea Nacional Constituent que es va instal·lar allà el passat divendres. L'anomenada «Gran marxa popular» va sortir des de la Plaça Morelos fins al Palau Federal Legislatiu, seu del Parlament.

Paral·lelament, les pàgines web de diverses institucions públiques de Veneçuela van ser piratejades per hackers identificats com The Binary Guardians, que des d'aquestes pàgines van demanar protestar contra el Govern. «La nostra lluita és digital. Tu actues als carrers i nosaltres a les xarxes», dieia el missatge inicial que es llegia en obrir els llocs a internet del Consell Nacional Electoral i el Tribunal Suprem de Justícia.