El secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, va obrir a Manila una porta al diàleg amb Corea del Nord si aquest país renúncia a les proves de míssils, mentre l'enviat del règim, Ri Yong-ho, es va reafirmar en el desenvolupament d'armes nuclears. Tillerson, un dels 27 cancellers reunits a la capital filipina, va afirmar que «aturar els llançaments de míssils és el millor senyal que podria enviar Corea del Nord per mostrar que té disposició a dialogar».

El Govern del president Donald Trump no havia al·ludit fins a la data a passos concrets a seguir per iniciar negociacions multilaterals sobre el cada vegada més avançat programa d'armes nuclears i míssils del règim de Kim Jong-un, de manera que les paraules de Tillerson es consideren un primer gest d'obertura.

El cap de la diplomàcia nord-americana no va especificar, però, per quant de temps Corea del Nord ha de cessar els seus assajos de míssils perquè es pugui interpretar com un senyal positiu de cara a l'inici del diàleg. «No és tan senzill. Es tracta de veure la seva actitud a l'hora de buscar un diàleg amb nosaltres», va afirmar Tillerson, després de matisar que «no hi ha hagut un període de temps llarg en el qual Pyongyang no hagi realitzat algun tipus d'acció provocativa al llançar míssils balístics».

Yong-ho va assegurar durant la reunió que «la nostra força nuclear és un recurs de dissuasió de la guerra per prevenir un atac atòmic i una invasió militar dels Estats Units».