La fiscalia sud-coreana va demanar una pena de 12 anys de presó per a l'hereu del grup Samsung, Lee Jae-yong, pels càrrecs de suborn, malversació i ocultació d'actius a l'estranger dins de la trama de la Rasputina. La petició de la fiscalia va ser presentada durant l'última sessió del judici contra Lee que se celebra des de principis de març al Districte Central de Seül, on l'acusació també va proposar penes de deu anys de presó per a tres alts executius de Samsung.

Lee està detingut des de mitjans de febrer, quan el grup de fiscals independents que porta el cas va presentar càrrecs contra ell pels esmentats delictes comesos presumptament en el marc del cas Rasputina, i que haurien permès a Samsung obtenir un tracte favorable de les autoritats.

L'home que lidera de facto el grup empresarial més important del país està acusat d'autoritzar el desviament de 35,4 milions d'euros a fundacions sota el control de Choi Soon-sil, coneguda com la Rasputina per la seva amistat amb l'expresidenta sud-coreana Park Geun-hye.

Els pagaments s'haurien fet a canvi que el fons públic de pensions hagués autoritzat l'any 2015 una fusió de dues filials de l'empresa Samsung (una de les quals estava participada per l'esmentat fons). L'operació va reforçar el control de Lee Jae-yong sobre el grup i va aplanar el terreny per convertir-lo en el substitut del seu pare. Lee, de 49 anys, es va fer el 2014 amb les regnes del conglomerat.