Londres podria oferir un visat a europeus de menys de 30 anys

Un informe aposta per un tracte preferencial a aquest col·lectiu per potenciar l'economia britànica perquè té una vida laboral més extensa. Londres nega que pagui 40.000 milions de ? pel Brexit

08.08.2017 | 07:11
Theresa May ha encarregat un informe sobre els immigrants al Regne Unit.

Els immigrants europeus de menys de 30 anys podrien tenir un visat especial que els permeti treballar al Regne Unit una vegada que s'hagi consumat el Brexit el 2019 com a forma de potenciar l'economia, segons la suggerència d'un estudi independent encarregat pel Govern britànic. En els resultats publicats per la Comissió de Consulta sobre la Immigració, el comitè proposa donar un tracte preferencial als immigrants més joves com a forma de potenciar l'economia britànica, ja que aquests tenen una vida laboral més extensa per davant, i per tant més anys per pagar impostos, a més que suposen una menor despesa per a l'Administració en matèries com la Sanitat.

Després que molts negocis hagin expressat la seva preocupació per si aconseguiran personal una vegada que acabi la llibertat de moviments amb la resta d'Europa, l'informe suggereix un model semblant al que ja tenen altres països com Austràlia, Nova Zelanda o Canadà, on hi ha més flexibilitat amb la immigració de treballadors temporals de menys de 30 anys. De fet, el Regne Unit ja té un acord d'aquest tipus amb aquests països, a més de amb el Japó, l'anomenat Pla de Moviment Juvenil, que permet als que es trobin entre els 18 i 30 anys optar a una feina a les illes britàniques.

Paral·lelament, el Govern britànic va rebutjar que estigui disposat a pagar 40.000 milions d'euros en concepte de factura pel Brexit. En la reunió diària amb els mitjans de comunicació locals, en absència de la primera ministra, Theresa May, de vacances estivals, un portaveu va rebutjar el contingut d'un article publicat diumenge pel diari Sunday Telegraph. En ell, el dominical assegurava que el Regne Unit estava disposat a pagar aquesta xifra per assegurar-se un acord de lliure comerç amb el bloc comunitari. La mateixa font va recordar que Londres sempre ha acceptat que hauria de fer front a un «tracte just» per saldar les seves obligacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema