L'agricultor i activista francès Cédric Herrou va ser condemnat en segona instància a 4 mesos de presó, exempts de compliment, per haver ajudat 200 immigrants a entrar de manera il·legal al seu país. Herrou, resident a pocs quilòmetres de la frontera amb Itàlia i conegut pel seu suport als centenars de persones que cada dia intenten travessar-la, ja va ser sancionat amb una multa de 3.000 euros el passat febrer.

No obstant això, la Fiscalia va recórrer la decisió del Tribunal de Niça, al sud-est de França, després de considerar que el militant, de 37 anys, no havia rebut una pena prou dura. Aquest habitant de la vall del Roya, que comença a França i arriba fins a la localitat italiana de Ventimiglia, va ser també condemnat a pagar 1.000 euros per danys i interessos a la companyia ferroviària francesa SNCF per haver ocupat un local abandonat, propietat d'aquesta, per allotjar uns cinquanta eritreus. També se li va impedir sortir del territori francès i accedir a qualsevol estació de tren de la regió, i se'l va obligar a presentar-se cada quinze dies a la comissaria local.

Herrou, membre de l'associació d'ajuda a immigrants Roya citoyenne, va anunciar que recorrerà aquesta nova sentència, que considera «influïda per la política d'extrema dreta». «No em penedeixo de res, ho vaig fer amb plaer i continuaré lluitant», va assegurar a la sortida del jutjat abans de denunciar un «racisme d'Estat» i instar el president francès, Emmanuel Macron, a posicionar-se.

La condemna va ser qualificada pel tribunal de segona instància d'«advertència» a aquest activista, que ha arribat a acollir 400 immigrants a la setmana.